Mara Crulci

Italijanka, mati treh otrok, sem leta 2003 najprej začela s hatho jogo in se hitro navdušila.
Po treh letih v Argentini, kjer sem živela nekaj časa, sem začela vadit Iyengar jogo. Všeč mi je bila pozornost, ki jo učitelji posvečajo študentom in predvsem uporaba pripomočkov, ki omogočajo učenje izvajanja bolj pravilnih asan. Vadba joge mi je veliko pomagala tudi pri vsakodnevnem obvladovanju stresa in lajšanju manjših fizičnih bolečin.

Leta 2013 sem se preselila v Slovenijo in po uspešno opravljenem 800-urnem učiteljskem tečaju, sem pridobila mednarodni certifikat učiteljice Iyengar joge.

Vadbe imam tudi v Usha studiu v Komendi in sicer v ponedeljkih, torkih in četrtkih.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani ushastudio.si, kjer je tudi kontakt za prijavo na vadbe.

Katja Kovačič Čakarmiš

Sem vaditeljica terapevtske joge & dihanja- prakse upočasnjevanja, negovanja in globoke obnove. Na mojih blazinah delujemo skozi nežnost, čuječnost in princip JIN energije. Obnovitvena vadba predstavlja pobeg iz akcije in dandanes zelo dominantne jang energije v drugačen svet. Od zunaj, navznoter. V prostor globoko v nas, v tišino miru, v čas obstanka, v srečanje s seboj, v milino, stanja BITI. 

S prakso joge potujemo skozi čuječe raztege, ustvarjamo odprto, pretočno telo, poskrbimo za funkcionalno mobilnost, obnovo in varen razteg. Vadba zelo dobro deluje tudi na nivoju živčnega sistema. Uspešno izklaplja stresni odziv in nas popelje v globoko regeneracijo in kakovosten počitek. Je odlična preventiva in podpora za primere izgorelosti. Zvesti spremljevalec gibanja na naših blazinah je tudi učinkovit dih s trebušno prepono. Povezujemo se s svojim dihom, naučimo se, kako ga uporabiti, prebuditi, da zopet postane celovit in učinkovit. S celotsno prakso tako ustvarjamo prostor in mehkobo znotraj teles, smo iskalci ravnovesja bivanja, ustvarjalci stebra med Zemljo in Nebom. 

Dobrodošli na praksi čuječega rokovanja s telesom. 

Več si lahko preberete na terapevtskajoga.si

Kontakt:

Katja Kovačič Čakarmiš

W: terapevtskajoga.si

E: katja_kovacic01@yahoo.com

M: 040 509 323 

Urška Ivanuša

Moja pot je spoznavanje sebe preko gibanja, dihanja in meditacije. Sem Urška, ajurvedska terapevtka, učiteljica joge, pilatesa in plesa.

Po zaključenem študiju na Fakulteti za šport, smer športno treniranje – trenerka plesa, sem svoje znanje razširila na področje joge, pilatesa in ajurvede. Leta 2015 sem opravila 288 ur tečaja za marma terapevtko v organizaciji Tara Yoga Centra pod vodstvom Manjule Hiti. V letu 2017 sem zaključila 200 ur tečaja za ayurvedsko terapevtko na Europe Ayurveda Academy pod vodstvom dr. Suresha Swarnapurija, BAMS M.D. in Martine Lovrek. Leta 2018 sem opravila 288 ur tečaja za učiteljico Satiananda joge v organizaciji Tara Yoga Centra pod vodstvom Manjule Hiti (Swami Vishwashakti Saraswati). Svoje znanje vseskozi širim z lastno prakso, prebiranjem literature in obiskovanjem strokovnih dogodkov.

Že v mladih letih sta bila ples in glasba pomemben del mojega življenja. Nudila sta mi oporo, izzive in veselje. Z napačno uporabo telesa sem si pridelala bolečine v rami in križu. Zaradi teh bolečin sem začela telo raziskovati na drugačen, bolj čuječ način in tako sem spoznala jogo, ki mi še danes vsak dan pomaga ohranjati telo, um in duha v optimalnem stanju.

Preko lastne izkušnje in dela na sebi ter kot učiteljica plesa, pilatesa in joge imam odlično priložnost spoznavati kaj ljudje resnično potrebujemo za dobro počutje. Verjamem, da znotraj nas leži neomejen potencial. Zadovoljstvo, svobodo in občutek sreče lahko dosežemo šele takrat, ko si resnično prisluhnemo in se osvobodimo vseh zunanjih pričakovanj.

Moja najljubša življenjska učitelja pa sta moja otroka, ki poskrbita za vsakodnevno dozo veselja, izzivov in ljubezni.

Urška Ivanuša

E: info@narayana.si

M: 070/852-696

W: www.narayana.si
Ljubljanska 13g, 1236 Trzin

 

Siddheshvari

Originally from Persia, with more than 30 years of practice & 23 years of teaching yoga & wellness to people.

Founder of Dhana Yoga Studio in Persia since 2006.

Instagram: yoga.dhaana

Siddhesvari’s approach for Asanas and yoga exercises is based on teachings and techniques of B.K.S Iyengar plus a deep scientific approach of functional anatomy and therapeutic corrective exercises of the joints, muscles & bones due to bio mechanics of their movements with a profound anatomy knowledge she learned deeply. She is conducting workshops for lower back pain relief, knee pain relief and etc.

As the science of yoga is an ancient approach for a wholistic lifestyle, self realization and spirituality, Since 2014, she also designed a series of workshops called “The Inner Truth,” which is a self discovery journey based on ancient teachings of Yoga Sutra, Bhagavad Gita, Upanishads, Yoga Psychology and Philosophy.

To complete the healthy approach towards wellness, She also studied basics of Ayurveda, as an ancient medical science of life preventive approach towards health with Dr.Raju in India She is a certified Sukshma Marma therapist, as part of Ayurvedic treatments for wellness. Moreover, she tries to bring health to people’s plate through teaching Ayurvedic cooking and trying to revive the lost memories of wellness with different varieties of knowledge and pleasant experiences.

In her yoga classes she is using a variety of different skills & knowledge mentioned briefly above to give you a deep experience of your body and your being in wellness.

She teaches in English and for enrolling in her classes you can directly contact her by:

Facebook: Inlife.Yoga

Instagram: yogainyourlife

Phone: +386 (0)69 678 890

Aleš Jazbec

Z jogo sem se prvič srečal pred 20. leti, a sem resno do nje pristopil šele po zlomu obeh rok. Od takrat dalje se z njo dnevno srečujem, saj mi omogoča raziskovanje in boljše razumevanje svojega telesa.

Joga mi pravzaprav pomaga razumeti stanje telesa, uma in duha. Vsakič znova pa me preseneča, kako se ti trije segmenti med asanami prepletajo.

Poleg certificiranega izobraževanja za učitelja Iyengar joge, ki sem ga opravil v Sloveniji, sem se izobraževal še drugod po Evropi in v Ameriki. Redno pa zahajam v Indijo na Iyengar joga Inštitut, kjer se mi je v zadnjih dveh letih pridružila tudi hči, ki je moj največji navdih.