Mara Crulci

Italijanka, mati treh otrok, sem leta 2003 najprej začela s hatho jogo in se hitro navdušila.
Po treh letih v Argentini, kjer sem živela nekaj časa, sem začela vadit Iyengar jogo. Všeč mi je bila pozornost, ki jo učitelji posvečajo študentom in predvsem uporaba pripomočkov, ki omogočajo učenje izvajanja bolj pravilnih asan. Vadba joge mi je veliko pomagala tudi pri vsakodnevnem obvladovanju stresa in lajšanju manjših fizičnih bolečin.

Leta 2013 sem se preselila v Slovenijo in po uspešno opravljenem 800-urnem učiteljskem tečaju, sem pridobila mednarodni certifikat učiteljice Iyengar joge.

Katja Kovačič Čakarmiš

Sem vaditeljica terapevtske joge & dihanja- prakse upočasnjevanja, negovanja in globoke obnove. Na mojih blazinah delujemo skozi nežnost, čuječnost in princip JIN energije. Obnovitvena vadba predstavlja pobeg iz akcije in dandanes zelo dominantne jang energije v drugačen svet. Od zunaj, navznoter. V prostor globoko v nas, v tišino miru, v čas obstanka, v srečanje s seboj, v milino, stanja BITI. 

S prakso joge potujemo skozi čuječe raztege, ustvarjamo odprto, pretočno telo, poskrbimo za funkcionalno mobilnost, obnovo in varen razteg. Vadba zelo dobro deluje tudi na nivoju živčnega sistema. Uspešno izklaplja stresni odziv in nas popelje v globoko regeneracijo in kakovosten počitek. Je odlična preventiva in podpora za primere izgorelosti. Zvesti spremljevalec gibanja na naših blazinah je tudi učinkovit dih s trebušno prepono. Povezujemo se s svojim dihom, naučimo se, kako ga uporabiti, prebuditi, da zopet postane celovit in učinkovit. S celotsno prakso tako ustvarjamo prostor in mehkobo znotraj teles, smo iskalci ravnovesja bivanja, ustvarjalci stebra med Zemljo in Nebom. 

Dobrodošli na praksi čuječega rokovanja s telesom. 

Več si lahko preberete na terapevtskajoga.si

Kontakt:

Katja Kovačič Čakarmiš

W: terapevtskajoga.si

E: katja_kovacic01@yahoo.com

M: 040 509 323 

Urška Ivanuša

070/852-696

www.narayana.si

info@narayana.si

Aleš Jazbec

Z jogo sem se prvič srečal pred 20. leti, a sem resno do nje pristopil šele po zlomu obeh rok. Od takrat dalje se z njo dnevno srečujem, saj mi omogoča raziskovanje in boljše razumevanje svojega telesa.

Joga mi pravzaprav pomaga razumeti stanje telesa, uma in duha. Vsakič znova pa me preseneča, kako se ti trije segmenti med asanami prepletajo.

Poleg certificiranega izobraževanja za učitelja Iyengar joge, ki sem ga opravil v Sloveniji, sem se izobraževal še drugod po Evropi in v Ameriki. Redno pa zahajam v Indijo na Iyengar joga Inštitut, kjer se mi je v zadnjih dveh letih pridružila tudi hči, ki je moj največji navdih.